hipertensioniE dimë që ushqimi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e gjithsecilit prej nesh, aq më tepër në shëndetin e personave që vuajnë nga sëmundjet kronike.E dimë që ushqimi luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e gjithsecilit prej nesh, aq më tepër në shëndetin e personave që vuajnë nga sëmundjet kronike.

Kështu, këta persona duhet të kenë kujdes në përzgjedhjen e ushqimit që konsumojnë. Ja disa mënyra se si duhet të kujdeseni për shëndetin tuaj dhe ushqimet që duhet të konsumoni për uljen e tensionit:

  1. Çokollatë e hidhur

  2. Thjerrëzat

  3. Drithërat

  4. Frutat dhe perimet e ndryshme

  5. Prodhimet e ndryshme të qumështit.

  6. Fasulet dhe të gjitha derivatet e tyre.

  7. Peshku apo kapsulat Omega 3

  8. Patatja ngjyrë vjollce

  9. Panxhari ngjyrë rozë

  10. Arrat