poezi-joki-matiNjè mashkull èshtè gjithèsia..
Tek ai, gjenè dashuri dhe fllad.
Merr jetè, nga puthje e tij,
Nga shpirti ngrohtèsi shpèrndan …

Njè mashkull èshtè gjithèsia ,,
Eshtè dritè, qè rrezaton nè sy..
Eshtè bota,dhe ajkè pèr ç’do femèr,,
Eshtè mburoj pèr femrèn e tij..

Njè mashkull tè mbushè shpirtin..
Nektar merrè nga buzè e tij.
Eshtè parajsè sa vetè jeta..
Mashkulli èshtè embrion krijese,,

Njè mashkull di t’è falè èmbèlsi,,
Nga shpirti zambakè i lulèzon..
Butèsi, di t’è falè dlirèsi e tij..
Embèlsi e magjishme e natès dashuri..

Njè mashkull èshtè tulipan qè çelè,,
Nè muaj tè ftohtè dhe tè ngrohè..
Tè dashuron, dhe tè ngrohè kur ka erè..
Dashuri tè dhuron pa fundè nè jetè..

Keq e keni kuptuar fjalèn “mashkull ”
Ju duket se vetèm shtratin kèrkon ?
Njè mashkull èshtè vetè gjithèsia..
Eshtè èngjèll dhe dashuri rrezaton.

Njè mashkull tè dashuron sa vetè jeta..
Nè gjoks tè vendos tè dègjosh melodi ..
Perludè, kèngè dhe poezi t’è detikon..
Dashuri hyjnore dhuron.”Tè quan femèr”

Mashkulli i dashuruar di t’è gjunjèzohet..
Me buqe trèndafili shprehè dashurinè.
Tè ndjekè, dhe dhuron zemrèn e pastèr..
Gjithshka e gjenè tek mashkulli ideal i jot..!!

Joki Mati.