nasa-henaAgjencia amerikane e hapësirës NASA ka nisur një satelit robotik në mision për të studiuar atmosferën e Hënës.Roboti është nisur në bordin e një rakete Montaur nga baza e NASA-s në Virxhinia.Ai pritet të arrijë orbitën e Hënës më 6 tetor, pasi të sillet rreth Tokës për tre herë.

Hulumtuesit thonë se ai do të mbledhë të dhëna rreth pluhurit dhe gazrave që rrethojnë Hënën.