Parlamenti Evropian (PE) sot votoi me një shumicë të konsiderueshme në favor të propozimit të Komisionit Evropian për heqjen e regjimit të vizave për Shqipërinë dhe Bosnje Hercegovinën.Në mbledhjen e sotme PE ka miratuar me 538 vota pro dhe 47 kundër rezolutën e europarlamentares, Tanja Fajon për liberalizimin e vizave me dy vendet e lartpërmendura.