Category Archives: Kuriozitete

ANGLIA- Konsiderohet si djep i partive politike.

KLAUD GALENI—- (131-200 e .r.) konsiderohet si baba i Farmacisë.

FORCAT BËRTHAMORE—- Këto forca janë me intensitet më të madhe se të gjitha forcat tjera të njohura në natyrë.

BOMBA ATOMIKE—- Për herë të parë, me 6 gushtë është hudhur në Hiroshima të Japonisë, ku humben jetën më se 155200 veta. Kjo bombe kishte masën 4080 kg.

BANORI I PESË MILIARDI ME RADHË I TOKES—- është një djalosh nga Zagrebi I Kroacisë, që quhet Mateja Gashpar i lindur më 11 korrik 1988.Me lindjen e tije ,numri I banorëve në tokë u bë fiks 5 miliarde.

LIBERIA—- Me ndalimin e tregtisë me njerëz në vitin 1822, prej Amerike u kthyen robët dhe formuan shtetin e parë zezak në Afrikë.

Read more ...

Kalendari Historik

1984: When Doves Cry vendoset në majën e listës së më të mirëve të SHBA-së.

Ronald Regan zgjidhet President i SHBA-së.

Vështirë se mund të gjeje një telefon celularë dhe jo më një njeri t’a përdorte atë aq lirshëm.

Mikrosofti gradualisht filloi të zëvendësonte Windows-in.

Read more ...

Merimanga misterioze qe po terrorizon Indine

Panik në Indi! Autoritetet kanë izoluar e i kanë hapur “luftë” llojit të një merimange “ende të panjohur”, e stërmadhe dhe tepër agresive ndaj njerëzve.

Read more ...

50 rekordet-kuriozitete më të rralla më botë

1. Femra që ka lindur me shume fëmijë është një ukrainase! Ajo ka lindur 69 fëmijë, nga të cilët vetëm dy i kishin vdekur gjatë lindjes!

2. Fëmija më i rëndë në botë,është lindur në vitin 1954, nga Italiania, Carmelina Fdele nga Aversa. Djali i saj peshonte ditën e lindjes 10,2 kg.

Read more ...