Category Archives: Kuriozitete

Ura me e gjate ne bote rreth 42 km

Billede: Ura me e gjate ne bote rreth 42 km

Read more ...

URA ME E FRIKSHME NE BOTE

Billede: URA ME E FRIKSHME NE BOTEURA ME E FRIKSHME NE BOTE

Read more ...

ZONA 51(area 51)

Eshte ne zone e gjere pre 26 mije km katrore, kjo zone deri para pak viteve mbahej fshehrazi nga qeveria amerikane .Ketu forcat ajrore amerikane provojne mjete fluturuese eksperimentale.Ky vend eshte bere i njohur ne gjithe boten si vendi strehues i jashtetokesoreve apo te quajtura ndryshe UFO,ve

Read more ...

Sa gjuhë fliten në botë?

Sipas pohimeve të fundit të shkencëtarëve aktualisht janë rreth 6700 gjuhë, ndër të cilat më të folurat janë: kinezishtja mandarinë, anglishtja, hindishtja/urdu, spanjishtja, rusishtja, arabishtja, portugalishtja, indonezishtja, japonishtja.Përqendrimi më i madh i gjuhëve të folura gjendet në zonën “e Planetit” ku ka larmi më të madhe kafshësh, bimësh dhe ambientesh. Në pyjet tropikale që zënë rreth 7 për qind të sipërfaqes së tokës ka 36 për qind të

Read more ...

Si eshte i formuar nje Cd???

‘babai” i Cd
Nga shpikjet e medha dihet gjithçka.Por ideatoret e teknollogjive qe perdorim perdite ngelen nganjehere ne hije.
Qe sot ne mengjes mund ta keni perdorur shume here per te degjuar muzike,per te pare ndodhta nje film ne DVD ose me thjeshte fare per te hedhur te dhena mbi te!
Behet fjale per Cd dhe ideatorin e saj James T.Rrussell

Read more ...