Category Archives: Kosovë

Fotografi amerikan: Më vjen keq që nuk munda ta shpëtoja Hajrushin nga serbët

hajrushiRon Havivi, fotografi amerikan, autori i fotografive në të cilat shihet pak para vrasjes Hajrush Ziberi, shqiptari nga Maqedonia që jetonte në Bijelinë të Bosnjës dhe Hercegovinës. Ai u vra nga “Tigrat e Akranit” në moshën 24 vjeçare. Hajrushi ishte nga fshati Lakarc afër Shkupit, kurse në Bijelinë punonte si kamerier.

Read more ...

Dobrica Çosiq: Kosova ka shkuar!

dobrica_qosicDobrica Çosiq i njohur edhe si ‘baba’ i kombit serb, në një intervistë për të përjavshmen serbe “Nedeljnik” ka thënë se çështja e Kosovës është zgjidhur.“Kjo do të thotë se më nuk ekziston krahina jugore e Serbisë. Gjeneratën tuaj e këshilloj që mos të shpenzojnë energji rreth çështjes së Kosovës, sepse këtë e ka zgjidhur historia pa na pyetur neve”, ka thënë ish presidenti i

Read more ...

Serbët në veri kërkojnë ushtrinë e tyre

mitrovicamitrovicaShumica e qytetarëve serbë në veri të Kosovës ndihen pjesërisht të sigurt, por nuk konsiderojnë se meritor për këtë siguri është policia e Kosovës.Ata vlerësojnë se Policia e Kosovës në atë pjesë të vendit, si njëra nga tre faktorët e sigurisë, është duke përmbushur pjesërisht detyrat e veta në mënyrë profesionale, por kërkojnë edhe formimin e një force të sigurisë të dedikuar

Read more ...

BE: Jo Tribunal, por Gjykatë e veçantë me seli në Kosovë

tribunali-beBashkimi Evropian konfirmon edhe zyrtarisht qëllimin për themelimin e një Gjykate të veçantë e cila do të merrej me dyshimet për krime lufte në Kosovë. Në një përgjigje me shkrim për RTK-në zyra e BE-së sqaron se Bashkimi Evropian nuk është duke propozuar themelimin e një Tribunali por të një Gjykate të veçantë brenda sistemit gjyqësor të Kosovës.

Read more ...

Veteranët e UÇK’së kundër Tribunalit

uck_tribunaliKrijimi i një tribunali për krimet e supozuara të luftës së UÇK-së, shkel mbi sovranitetin e Kosovës dhe si i tillë do të kundërshtohet nga veteranët e UÇK-së.Kështu tha kryetari i Shoqatës së Veteraneve të Luftës, Muharrem Xhemajli, gjatë një takimi që zhvilluan sot me kryeministrin e Kosovës,Hashim Thaçi.Ndërsa, Thaçi theksoi se Kosova ka sistemin e

Read more ...