Category Archives: Kosovë

Limaj lë mundësinë e hapur për koalicion me PDK-në

fatmir-limaj1Kryetari i Nisma për Kosovën, Fatmir Limaj, tha se Nisma ka arritur objektivat e saj në këto zgjedhje, dhe se ata do të jenë zëri i fuqishëm qytetarë i Kosovës dhe do të mbrojnë vullnetin e tyre.

Në konferencën e mbajtur për media, Limaj u pyet nëse do të kenë koalicion me Partinë Demokratike të Kosovës, ai tha se nuk e dinë çfarë koalicionesh ka, pasi që duhet të shikohet certifikimi i

Read more ...

Populli deshi kështu!

hashimiPartia Demokratike e Kosovës (PDK) e drejtuar nga Hashim Thaçi, do të udhëheqë me vendin edhe për një mandat të ri katërvjeçar. Në procesin zgjedhor të zhvilluar të dielën partia që është në pushtet nga vitit 2007, ka marr shumicën e votave të qytetarëve të cilët të dielën votuan për të zgjedhur drejtuesit për mandatin 2014-2018.

Read more ...

Jacobson: Zgjedhjet ishin në përputhje me standardet ndërkombëtare

jakobsenAmbasada amerikane në Prishtinë është e inkurajuar nga raportet e para të cilat tregojnë që zgjedhjet e së dielës ishin në masë të madhe të besueshme dhe në përputhshmëri me standardet ndërkombëtare.Ambasada pret bashkëpunim me qeverinë e re në çështjet kyçe të cilat do të ndihmojnë në avancimin e aspiratave Euro-Atlantike të Kosovës.

Read more ...

Zgjedhjet në Kosovë,mbi 94% të numëruar: PDK 31%, LDK 26%,VV 13,73,AAK-ja me 9,55, NISMA 5,36, AKR 4.72

kqz-ksPartia Demokratike e Kosovës është fituese e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Deri me tash Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka arritur të numëroi 94,23 për qind e të gjitha kutive. Nga kjo rezulton se PDK-ja mbetët partia e parë, duke marrë 31,21 për qind të votave.

Read more ...

Kosova pranohet si vëzhguese në Asamblenë Parlamentare të NATO

kosova-natoKosova edhe zyrtarisht është pranuar si vëzhguese në Asamblenë Parlamentare të NATO-së. Ky është lajmi i fundit i cili është marrë sot gjatë Sesionit pranveror të Asamblesë Parlamentare të NATO-së në Lituani.Këtë e ka konfirmuar kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi.

Read more ...