Category Archives: Kosovë

PDK “lëshon” kreun e Kuvendit

hashim-thPDK heq dore nga posti i kreut te Kuvendit te Kosovës, për te zhbllokuar ngërçin institucional, me kushtin qe kryeministër te vijoje te jete Hashim Thaçi. Ky është kushti qe partia e Thaçit ka për kapërcimin e krizës politike. Propozimi është bere nga kandidati i PDK-se per kryeparlamentar ne seancën e fundit, Arsim Bajrami.

Read more ...

Thellohen pakënaqësitë dhe përçarjet në LDK

59isaderaPakënaqësitë dhe përçarjet në Lidhjen Demokratike e Kosovës vazhdojnë të thellohen. Ditëve të fundit janë rritur zërat kundërshtues ndaj ‘gardës së vjetër’ dhe ‘gardës së re’ të kësaj partie.
E gjithë kjo për shkak të  marrëveshjes së arritur me Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës, Nismën për Kosovën dhe Lëvizjen “Vetëvendosje”, për bashkëqeverisje.

Read more ...

Kosova me standardin më të ulët jetësor në rajon

kosova-standardi-jetesorBazuar në të dhënat e Bankës Botërore të cilat janë përditësuara në shtator të këtij viti, del se Kosova në krahasim me vendet e rajonit, Bruto Produktin Vendor për kokë banori e ka më të ulëtin.

Bruto produkti vendor për kokë banori në vendet e rajonit dhe në Kosovë është:

Read more ...

DASH publikon listën e terroristëve,nëë mesin e këtyre Lavdrim Muhaxheri

DASH_524293774Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar emrat e dhjetë individëve dhe dy grupeve të cilësuar si luftëtarë të huaj terroristë, në kuadër të vendimit “për sanksionimin e terroristëve dhe atyre që mbështesin terroristët ose aktet terroriste”.

Read more ...

VV: RTK – Radio Televizioni i Kunatave

zLëvizja Vetëvendosje ka organizuar një aktivitet para RTK-së, ku kanë vendosur një pllakat me emrat e PDK-së të cilët, sipas tyre kanë punësuar në RTK të afërmit e tyre. Në pllakatë shkruhet ‘ RTK – Radio Televizioni i Kunatave.

Read more ...