Category Archives: Diaspora

Bruksel, shqiptarët protestë kundër Serbisë

shqiptaret-diasporeRreth 200 përfaqësuesë të komunitetit shqiptar në Bruksel protestuan të hënën përpara ndërtesës së Shërbimit të Jashtëm Europian kundër anëtarësimit të Serbisë, përpara mbajtjes së konferencës ndërqeveritare të 21 Janarit për nisjen e negociatave me BE-në.Duke e konsideruar Serbinë përgjegjëse për luftrat në Ballkan, pjesëmarrësit u shprehën të zhgënjyer ndaj

Read more ...

Rrjeti italo-ballkanik i drogës

policia-italianeDrejtoria Kombëtare Antimafie dhe forcat e karabinierëve, në bashkëpunim me Europolin kryen një operacion të zgjeruar antidrogë në qytetin e Pescara-s, që çoi në shkatërrimin e një korridori të rëndësishëm trafikimi lëndësh narkotike. Shqipëri-Kosovë-Bosnjë-Kroaci-Slloveni-Italia, ky është aksi i veprimtarisë së trafikantëve të tre organizatave që menaxhonin shpërndarjen e qindra

Read more ...

Kosovare Mezini apo Sara Carbonero shqiptare

fot3Nga Astrit GASHI (Revista Besa)-Kur e shikon në foto, të krijohet përshtypja se je duke e parë Sara Carbonero, gazetaren e mirënjohur spanjolle. Me sy të zi, flokë të gjatë dhe plot energji. Por jo nuk është spanjolle, kjo është është Kosovare Mezini, apo më mirë të themi ‘syri magjik i futbollit shqiptar’.

Read more ...

Batutat e Zhak Shirak me shqiptarët

Valter_Gjoni_me_Zhak_ShirakValter Gjoni, shefi i Protokollit dhe Ceremonive në Bashki, rrëfen se si u binjakëzua Tirana me Marsejën. Presidenti francez, njeriu që përmirësoi marrëdhëniet me Shqipërinë duke i vënë një sheshi në Paris emrin “Skënderbej”

Read more ...

Çifti nga Kosova, pas 19 vitesh qëndrim dëbohet nga Gjermania

largea_germanyAutoritetet nuk do të presin rezultatin e procedurës së peticionit të cilin e kanë nënshkruar bashkëqytetarët e kosovarëve.Një çift nga Kosova që ka jetuar më shumë se 19 vjet në Gjermani, sipas të gjitha gjasave do të dëbohet. Çifti ka ardhur në Gjermani së pari në vitin 1990, kur ka kërkuar azil, i cili i është refuzuar. Pas kësaj ta kanë lëshuar Gjermaninë, për tu kthyer sërish në vitin 1994. Nga ajo kohë

Read more ...