Category Archives: Analiza

Lufta që duhet ta bëjmë të bashkuar

edi-ramaVizita e kësaj jave e Papa Françeskut në Shqipëri ishte një ngjarje e madhe për historinë e vendit tim. Por më shumë se aq, ishte një mesazh i fuqishëm për botën. Së pari sepse ai zgjodhi vendin më të varfër të Europës për të nisur turin e tij evropian.

Read more ...

Pasioni dhe patriotizmi nuk mund të blihet

aurelNga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

Unë kam diçka që për arsye të veçanta taktike,  nuk dua të ndajë me të tjerët. Jo sepse kam bërë diçka të paligjshme, ose të kem diçka për të fshehur, por thjesht sepse dua që unë dhe familja ime të mbetemi rehat

Read more ...

Shqipërisë nuk i duhen legenët

aurelNga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

Shqiptarët janë të robëruar nga liria e legenëve. Prandaj, intelektuali i mirëfilltë, domosdoshmërish të veprojë si një lloj “roje” ndaj partive për të siguruar zbatimin e asaj për të cilën u ra dakord.

Read more ...

Nuk është e lehtë të jesh shkuptar!

Kim_MehmetiKim Mehmeti – Qeveritarët maqedonas bënë çmos që protestat e rinisë shqiptare në Maqedoni t’i ngjyrosin me radikalizëm fetar, që ato të duken se nuk kanë asgjë të përbashkët me shqiptarinë. Sado që tingëllon perverse, kjo tendencë u shkonte për shtat edhe partive të këtushme shqiptare, ngaqë vetëm kështu ato mundeshin t’i bindnin diplomatët e huaj,

Read more ...

TA LËMË INATIN DHE KARRIERIZMIN…

Mustaf KrasniqiShkruan: Mustafë Krasniqi

Kjo situatë e çuditshme që po ndodhë mu në kohën e përgjegjësisë, që duhet ta ketë politika shqiptare, sidomos ajo në Kosovë është më tepër se një lojë e skenuar nga aktorët e dyshimtë, apo të

Read more ...