Category Archives: Analiza

SHENJTORJA SHQIPTARE QË I LUTEN SERBËT

arben-lalaMendoj që ka ardhur koha për ti thënë të vërtetat historike të kombit tonë, por e vërteta nganjëherë është edhe e dhimbshme.

 

Arben LLALLA

Read more ...

Kanibalët dhe Shqiptarët

aurelNga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

Ulërima në kor e 35.000 bretkosave kanibal serb:”Vritini, vritini shqiptarët, masakrojini, derisa të mos mbetet asnjë gjurmë shqiptari mbi tokë” na i kujton ulërimat e nazistëve të Hitlerit ndaj hebrenjve. Tmerr i paparë ndonjëherë në fushat e futbollit, le t`i bëjë bashkë shqiptarët, duke i kthyer nga devijimi qeveritarët, politikanët, radikalët islamik, filo-grekët, tradhtarët, kozmopolitët, përçarësit fetar dhe shpikësit e ”kombit kosovar”.

Read more ...

CILI ËSHTË FAJI SHQIPTAR, SPORTIV APO ZYRTAR?

sajmir_LoljaSaimir Lolja-Më 14 Tetor 2014 filloi në Beograd të Serbisë ndeshja e futbollit midis skuadrave serbe dhe shqiptare, e vlefshme për hapat për të shkuar në kampionatin europian të futbollit që do të luhet në Francë pas dy vjetësh. Afër fundit të pjesës së parë ndeshja e futbollit u ndërpre përfundimisht për shkak të dhunës që së vazhdueshme në stadium kundër lojtarëve shqiptarë e cila arriti pikën e shpërthimit kur një zog me një flamur me përmbajtje shqiptare fluturoi mbi stadium.

Read more ...

Notoj me ata që fundosen

aurelNga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

Kur ne të shtrihemi dhe të vdesim, ne mund të paktën të gëzohemi se asnjë brez para nesh nuk e ka shkatërruar vendin më plotësisht dhe më shumë herë se ne.

Read more ...

SHËNIM: Specia KLD, ligji dhe kandari i drejtësisë

dita

Redaksionale-Gazeta Dita

Është shumë domethënës për të kuptuar mënyrën e funksionimit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, publikimi i procesverbalit të mbledhjes së KLD-së zhvilluar një javë më parë. Në një sallë që duhej të ishte Olimpi i Drejtësisë, lexuam se një kërkesë zyrtare drejtuar Gjykatës Kushtetuese kundër iniciativës së 39 deputetëve të mazhorancës ishte hartuar nga disa,

Read more ...