Category Archives: Analiza

Të rrethuar nga gënjeshtarët

aurelNga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

Kur dikujt i është dhënë besim dhe pushtet në mënyrë të tillë ku lindin mundësitë dhe joshjet, ndërsa rreziku për marrje në përgjegjësi fundoset, atëherë rritet gjithashtu rreziku i shpërdorimit të detyrës.

***

Read more ...

SHQIPËRIA është GJAKU im që nuk falet

aurelNga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au)

Unë frikohesha prej armëve. Serbo-malazezët na terrorizonin me to. Pasi unë mora pjesë në beteja dhe vet u mësova në përdorimin e armëve, e kuptova se armët janë forcë dhe se ne mund të mbrohemi me armë kundër atyre të cilët duan të na shndërrojnë në skllevër.” – gjyshi im.

Read more ...

Një çerek shekulli “Zëri i Kosovës” në Kopenhagë

25-vite-rtvzikNga Kopenhaga, Mehmet Latifi/INA

Nëntori, muaj i festave të shumta, ndër to festa e Kongresit të Alfabetit, festa e Pavarësisë dhe e Flamurit, u shënua në mënyrë të duhur dhe ashtu si e merotojnë këto festa edhe në vendet europian të Skandinavisë, ku jetojnë dhe veprojnë mjaf bashkëkombas-shqiptar.

Read more ...

RTVZIK-NJOFTIM

adi-ixheet-ibroTë nderuar kolegë dhe( ish) bashkëpunëtorë të Radio Zërit të Kosovës ,

Në punën 25 vjecare të këtij mediumi kanë dhënë kotributin e tyre një armatë e tërë bashkëpunëtorësh,për të cilët, në pamundësi për t´iu drejtuar me ftesa individuale, bëjmë një thirrje publike ( përtë gjithë , pa dalluar asnjë) , që të marrin pjesë në manifestimin madhështor kushtuar 25 vjetorit të Radios Zërit të

Read more ...

RAMA NË BEOGRAD PËR “EUROPËN E MADHE”

rp_andreastefani.jpgNë një mjedis jonormal apo të sëmurë, një dukuri normale nuk mund të mos perceptohet si anormale. Vetëm kështu mund të shpjegohet se përse një deklarim për Kosovën i Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, gjatë vizitës në Beograd, është pritur shumë keq nga homologu i tij serb, Vuçiq, madje, është stigmatizuar prej tij si një provokim i palejueshëm. Por vështirë të gjesh në deklaratën e Kryeministrit shqiptar diçka më shumë për Kosovën, sesa i kërkohet diplomacisë serbe nga Evropa. Ndaj zemërimi i Vuçiq mund të shpjegohet vetëm me faktin se ai ndodhet i mbërthyer në morsën e një presioni shumë të madh nacionalist nga brenda, dhe një presoni prej Moskës nga jashtë.

Read more ...