Category Archives: Analiza

Joseph DioGuard-Maqedonia është tashmë një shtet aparteidi

Maqedonia është tashmë një shtet aparteidi, në të cilin grupet e mëdha etnike jetojnë të ndara, por jo në mënyrë të barabartë, dhe kjo duhet të korrigjohet. Përndryshe, Maqedonia nuk do të mbijetojë si shtet sovran që mund të integrohet në Bashkimin Evropian.

Read more ...

Gruevski e Ahmeti, duhet të “dorëzohen” para qytetarëve

Profesori universitar Arsim Sinani, vlerëson se pas dhunës së përdorur ndaj protestuesve të martën në Shkup, por edhe pas gjithë kësaj situate të provokuar nga qeveria për kohë të gjatë ndaj qytetarëve që jetojnë në Maqedoni, veçmas shqiptarëve, qeveria dhe partitë politikë në pushtet duhet të “dorëzohen” përpara qytetarëve.

Read more ...

ZONA E DEBATIT – BARDHYL MAHMUTI

Mahmuti

Xhelal Zejneli-MAQEDONIA NË KRIZË TË THELLË POLITIKE

      xhelal-zejneleiPërgjimet e bisedimeve telefonike të pushtetarëve sllavo-maqedonas, dëshmojnë se Maqedonia është qeverisur dhe është sunduar prej tre personave: kryeministrit Nikolla Gruevski, shefit të DSK-së – Sasho Mijallkov dhe ministres së Punëve të Brendshme – Gordana Jankullovska.

Read more ...

Në Reçak nuk pati masakër, por akt gjenocidar!

masakraGjashtëmbëdhjetë vjet pas vrasjes së civilëve shqiptarë në fshatin Reçak, debati rreth asaj se a ishte ky veprim i forcave serbe një “masakër e vërtet” apo nuk ishte e tillë, ka bërë që edhe ndër shqiptarët të dominojë ky debat.

Read more ...