Category Archives: Analiza

Daut Emini-Çfarë është e tepërt, e tepërt …. A u bë mjaftë më?!

Kjo që po ndodh nëpër vendbanimet shqiptare, nëpër lagjet e varfëra të shqiptarëve, nëpër këmbët e fëmijëve, pleqve, grave dhe qytetarëve në përgjithësi është një çmenduri që s’mund të përshkruhet me fjalë! Skenarët e fundit që po bëhen në emër, kinse, të një grupi të armatosur shqiptar, për të cilin askush s’ka dijeni, askush nuk i ka parë, askush nuk i njeh, as nuk hanë, as nuk pinë,…, janë skena sa tragjike poaq komike, por që krijojnë dhimbje dhe tmerre në mesin e popullatës shqiptare! 

Read more ...

Rivaliteti ruso-amerikan ‘zbret’ në Maqedoni!

Variabla e panjohur për vitin 2014 se si do të vepronte Qeveria e re e Maqedonisë në rrethanat e pas aneksimit të Krimesë u aktualizua në tre rrafshe pas tensioneve dhe ekspeditave policore.
1.Pas vendimit të qeverisë për ti mos i përkrahur sanksionet ndërkombëtare.
2.Pjesmarrja e Presidentit të shtetit në paradën ushtarake
3. Tensionet e fundit në Maqedoni në mes qeverisë dhe opozitës.

Read more ...

Më 17 Maj duhet të filloj revolucioni edhe për shqiptarët e Maqedonisë

Nga Musa Lamallari (Tim Shkupi)-Ne kemi thene nuk perzihemi ne luften mes LSDM-se dhe VMRO-se. Kemi ndejtur stoik, ju kemi ikur te gjitha skenareve, e kjo eshte merite e shqiptareve dhe jo partive, as e tarafeve.

Read more ...

Emin Azemi: Çka po ndodhë në Maqedoni?

Analisti politik dhe publicisti Emin Azemi duke shprehur shqetësime për situatën e krijuar politike në Maqedoni sidomos në raport me shqiptarët ka dhënë një vlerësim të tij shqetësues në rrjetet sociale.
Ja se çfarë shkruan Emin Azemi:

Read more ...

Zekolli: BDI dhe PDSH nisin fushatën e re të intrigave

Analisti politik, Arsim Zekolli nëpërmes një postimi në fejsbuk ka zbuluar intrigat e dy partive më të mëdha shqiptare në Maqedoni. Ja se çfarë shkruan Zekolli:

Read more ...