Category Archives: Analiza

Halil Matoshi-Lufta e policive sekrete n’Kumanovë!

Një shteti të degjeneruar që fabrikon armiq e projekton dhunë unë nuk i besoj më edhe nëse më shfaqet në profilin e Nënës Terezë. I tillë është shteti pa emër por me akronimin FYROM, i kërcënuar nga vesi për pushtet i Gruevskit dhe Ahmetit, që, me diskriminimin e shqiptarëve dhe me keqtrajtimin e të gjithë shtetasve, ka krijuar kushte që u japin legjitimitet aksioneve të grupeve rebele edhe nëse nuk janë nën kontrollin e vetë Qeverisë…

Read more ...

Bardhyl Mahmuti i shkruan deputetëve të Kosovës-Përballë rrezikut për padrejtësi historike!

Të nderuar deputetë të Kuvendit të Kosovës,

Kosova është duke u përballur me një presion të jashtëzakonshëm, si asnjëherë më parë  që nga periudha e përfundimit të luftës. Në mënyrë të veçantë ky presion rëndon mbi ju deputetë të Kuvendit të Kosovës.

Read more ...

Sali Berisha-Maqedonia po rrokulliset

Pakica shqiptare nuk mund të mbajë një shtet që shumica nuk e do si të tillë!Te dashur miq, pamjet horror, shtepite e rrafshuara qe vijne nga Kumanova, te vraret dhe te plagosurit e shumte deshmojne per shkallen e terrorit te eger shteteror qe qeveria e Maqedonise perdori ne lagjen shqiptare ne Kumanove.

Read more ...

Shpëtim Pollozhani-Kush na e ka fajin?

Këtë shkrim do ta filloj me thënien e Shekspirit «kur një i verbër i udhëheq të marrët» dhe do të vazhdoj me satirën ose fabulën e Radoje Domanoviqit, e cila quhet «Prijësi» («Vodja»), sipas së cilës një popull i lodhur, i rrahur dhe i poshtëruar, e kishte zgjedhur një prijës që të shpëtonte nga ajo situatë.

Read more ...

PËR 12 ORË NËN BRESHËRI TË PLUMBAVE PA NGRËNË E PA PIRË

Salajdin Shabani-Kumanovë, maj 2015- Asnjëherë në jetë nuk e kisha menduar se do të shkruaj ndonjë lament për ndonjë nga nxënësit e mi. Përleshja në Kumanovë më kishte brero se mos ka pësuar ndonjë nga nxënësit e mi. Fati i mirë që asnjë nuk kishte pësuar me jetë, por plagosja e ish nxënësit tim më erdhi ndër lajmet më të para. Shkruajta pakëz sa për të njoftuar opinioni por si duket ishte pak dhe tani ndërgjegjja e profesorit po me nxit për të shkruar një latent për ish nxënësin tim Malush (Nazim) Azemi.

Read more ...