Category Archives: Aktualitete DK

Rregjistrimi digjital për mësimin e gjuhës amtare në Danimarkë

Të nderuar prindër

Nga viti shkollor 2015/16 rregjistrimi do të bëhet vetëm në mënyrë digjitale.
Për këtë shkak, GJITHË nxënësit do të rregjistrohen në mësimin e gjuhës amtare në mënyrë digjitale me NemID.
Kjo vlen për nxënësit që ndjekin mësimin tani dhe për nxënësit e ri që dëshirojnë të fillojnë.

Read more ...

Ne vend te indinjimit

Pullumb-KaciqiPullumb Kaciqi-Ndjehesh shume keq kur lexon shkrime te tilla, si shkrimi ne rubkriken Opinion ne www.pashtriku.org i shkruar nga Xhemil Zeqiri me rastin e 25 vjetorut te themelimit te radios ”Zeri i Kosoves” ne Kopenhage. Shkrime te tilla, te cilat hedhin balte mbi mundin dhe djersen e njerzve, te cilet i kane perkushktuar jeten ketij institucioni, jane shume indinjuese dhe te demshme per opinionit publik.

Read more ...

FJALË RASTI PËR SHËNIMIN E FESTAVE TË NËNTORIT DHE 25 VJETORIT TË RADIOS „ZËRI I KOSOVËS“ KOPENHAGË

ibish-neziriShumë i respektuari, Nderi i Kombit, Adem Demaçi, 

i nderuari zoti Ministër Makolli,

motra dhe vëllezër, 

të nderuar bashkatdhetarë, 

Read more ...

Një çerek shekulli “Zëri i Kosovës” në Kopenhagë

25-vite-rtvzikNga Kopenhaga, Mehmet Latifi/INA

Nëntori, muaj i festave të shumta, ndër to festa e Kongresit të Alfabetit, festa e Pavarësisë dhe e Flamurit, u shënua në mënyrë të duhur dhe ashtu si e merotojnë këto festa edhe në vendet europian të Skandinavisë, ku jetojnë dhe veprojnë mjaf bashkëkombas-shqiptar.

Read more ...

RTVZIK-NJOFTIM

adi-ixheet-ibroTë nderuar kolegë dhe( ish) bashkëpunëtorë të Radio Zërit të Kosovës ,

Në punën 25 vjecare të këtij mediumi kanë dhënë kotributin e tyre një armatë e tërë bashkëpunëtorësh,për të cilët, në pamundësi për t´iu drejtuar me ftesa individuale, bëjmë një thirrje publike ( përtë gjithë , pa dalluar asnjë) , që të marrin pjesë në manifestimin madhështor kushtuar 25 vjetorit të Radios Zërit të

Read more ...