Author Archives: rtvzik

Mahmuti: A po përgatitet tereni që civilët të shpallen pjesëtarë të grupit?

Alarm! Të nderuar drejtues të medieve në gjuhën shqipe, Po bëhen tri ditë që kur udhëheqësi i regjimit diktatorial të Maqedonisë, Nikolla Gruevski deklaroi se në mesin e të vrarëve janë edhe 14 përfaqësues të grupit të armatosur shqiptar asnjë informatë për identitetin e tyre nuk është dhënë.

Read more ...

AKI kishte informuar për inskenim të trazirave në Maqedoni

Kosovarët e përfshirë në konfliktin e armatosur në Kumanovë ishin të njohur për institucionet e vendit. AKI-ja, presidenca, kryeministri dhe mekanizmat e tjerë të sigurisë prej kohësh kishin informacione për disa prej pjesëmarrëseve në këtë konflikt.

Read more ...

“Foreign Affairs”: Gruevski është i gatshëm të luftojë deri në fund

Ish përfaqësuesi i grupit ndërkombëtar të krizës për Maqedoninë, Eduard Xhozef vlerëson se faktori ndërkombëtar duhet t’i kushtoj vëmendje të vazhdueshme Maqedonisë. Këtë tezë ai e mbron në revistën me ndikim “Foreign Affairs”, në një analizë të detajuar mbi ngjarjet politike, por edhe rastin e fundit në Kumanovë. Sipas tij, ngjarjet e Maqedonisë janë shembull tipik i pasojave të vëmendjes së përkohshme në vend të vëmendjes konstante. Gabimin, edhe për Maqedoninë edhe për vendet e tjera në Ballkan, ai e sheh në faktin se liderëve ballkanik iu dha shumë herët përgjegjësi të madhe për të mbajtur.

Read more ...

Konflikti në Ukrainë mbi 200 ushtarë rusë të vrarë

Moska ka shpenzuar më shumë se 53 milionë rubla, rreth 1 miliard dollarë, në mbështetje të rebelimit separatist në lindje të Ukrainës, ndërkohë që të paktën 220 ushtarë rusë janë vrarë në konfliktin e armatosur, bën të ditur një raport i publikuar nga opozita ruse këtë të martë.

Read more ...

Thaçi: Forcat që po punojnë për destabilizimin e Maqedonisë janë armiq të Kosovës dhe Ballkanit

Ministri i Jashtëm i Kosovës, Hashim Thaçi ka thënë se qeveria e tij është në bisedime të drejtpërdrejta me qeverinë e Maqedonisë dhe ka marrë masa për të siguruar kufirin e Kosovës me Maqedoninë.Kosova, është në kërkim të një bashkimi eventual me BE-në.

Read more ...